На Київщині викрили земельну аферу

На Київщині викрили земельну аферу

На Київщині викрили земельну аферу

18 августа 2014 г.

Петр Погибин

На Київщині викрили чергову земельну аферу вартістю у мільйони гривень.

14 га Бучанського лісу опинилися у власності 90-річного діда нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка Василя Киргана.  

Дід, який мешкає на Вінниччині і нічого не пам’ятає про землю, нібито обгородив її 8-метровим парканом вартістю у 6 мільйонів гривень, повідомляє УП Київ з посиланням на  СТБ.

За документами, 14 гектарів дорогоцінної при столичної землі дідові продали її власники. Однак багато з тих, хто продавав Киргану свою землю, не те, що про діда ніколи не чули, вони навіть не знали, що мають ділянки.

Буча земля 2 eiqtidqikukmp

14 га бучанського лісу вартістю мільйони гривень обнесли 8-метровим парканом. Фото vitya-stroitdom.livejournal.com

Інші люди кажуть, що їм заплатили, щоб вони дали дані паспортів і підписали якісь папірці. Жінка навіть назвала суму – за продаж нібито її власної ділянки у лісі їй заплатили 100 доларів.

Власником цого добра виявився... 90-річний дід комуніста Калєтніка. Скриншот з відео СТБ

Власником цього добра виявився… 90-річний дід комуніста Калєтніка. Скриншот з відео СТБ

Ні. Ніякі заяви на землю ми не писали. Абсолютно ніхто не писав. Використали наші документи… Тільки писали прізвища по паспортах. Мені100 доларів заплатили,” – розповіла Зоя Ханаєва.

Натомість Люба Тетерська, яка живе на одному подвір’ї з усіма родичами і мріє  покращити житлові умови, про те, що мала у власності землю у Бучі і продала її навіть не здогадувалась.

Після того, як про паркан у лісі розповіли у новинах, Прокуратура Ірпеня подала до суду справу з вимогою накласти арешт на ділянки.

Прийшли під суд і обурені підставні громадяни.

Окрім паркана,за територією дивляться охоронці. Фото vitya-stroitdom.livejournal.com

Окрім паркана,за територією дивляться охоронці. Фото vitya-stroitdom.livejournal.com

Попри протести юриста діда нардепа Калєтніка та представниці Бучанської міської ради, суд таки наклав арешт.

“Накласти арешт та заборонити будь-яким фізичним і юридичним особам в тому числі власнику земельної ділянки проводити будівельні роботи, роботи по вирубці зелених насаджень на земельній ділянці чи будь-які інші роботи,” – виголосив суддя.

За парканом ховається "межигір’я" Калєтніка. Фото kotsubynske.com.ua

За парканом ховається “межигір’я” Калєтніка. Фото kotsubynske.com.ua

Знаковим є те, що адвокатом відповідача у цій справі виступає Олександр Готин. Саме він веде ще один резонансний судовий процес – відстоює інтереси КПУ, яку хочуть заборонити.

Але повернення землі у держвласність не означає автоматичне притягнення шахраїв до відповідальності. Для цього прокуратура повинна відкрити нове кримінальне провадження.

Для того, щоб було кримінальне провадження по шахрайству, повинні бути заяви потерпілих осіб. Хто знаходив цих людей, хто платив їм кошти і чи будуть самі люди вважати, що порушені їхні права, а саме право на безоплатну приватизацію ділянок, неотримання відповідної винагороди”, – зазначив заступник прокурора Ірпеня Іван Дутчин.

Любов Тетерська, яка щойно дізналась, що їй виділяли землю в Бучі,  вирішила позиватися до суду.

Через аферистів вона, як і значна частина інших людей у цій схемі, тепер не отримає від держави ділянку, бо хтось скористався без її відома її законним правом.

Розгляд справи за позовом прокурора Ірпеня перенесли на 10 вересня


Теги статьи:
Распечатать Послать другу
comments powered by Disqus
Александр Тарханов о работе с Олегом Романцевым в «Спартаке».
Журналисты разбирались, что происходит с резервацией бывших и нынешних охранников Путина рядом с его резиденцией в Новгородской области.…
Открытие МФО "Займер" собственного коллекторского агентства заставляет пристальнее посмотреть на предпринимателя Сергея Седова, который подн…
Под руководством Андрея Белоусова аппаратом Минобороны стал управлять Олег Савельев. Военного опыта он не имеет, но в последние пять лет отв…
Должнику по налогам передан контракт почти на 58 млрд рублей. В сделке зашиты интересы госкорпорации Ростех и главы КАМАЗа Сергея Когогина.…
Уголовное дело Андрея Воронова может привести силовиков прямиком в кабинет главы ЯНАО Дмитрия Артюхова.…
loading...
Загрузка...
loading...
Загрузка...
Все статьи
Последние комментарии
Наши опросы
Как вы считаете, санкции влияют на обычных граждан России больше, чем на политическую элиту?






Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте